Het is erg vervelend om te ontdekken dat de huidige WOZ-waarde van je woning te hoog is. Als je van plan bent om bezwaar aan te tekenen, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat je dit op de juiste manier doet. Hieronder vind je alle essentiële informatie die je moet weten bij het maken van WOZ-bezwaar.
Waarom zou je bezwaar maken?
Als je niet tevreden bent met de vastgestelde WOZ-waarde van je huis, heb je de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen. Dit kan online worden gedaan door het indienen van een bezwaarschrift. Het is belangrijk om te weten dat je binnen 6 weken nadat je de waardebeschikking hebt ontvangen, bezwaar moet maken.
Er zijn verschillende redenen waarom je bezwaar zou willen maken. Eén daarvan is wanneer je van mening bent dat de WOZ-waarde van je huis hoger is dan de werkelijke waarde. Dit kan het gevolg zijn van een onjuiste beschrijving van de woning of het gebruik van onjuiste gegevens bij de waardebepaling. Aan de andere kant, als je denkt dat de WOZ-waarde van je huis juist lager is dan de werkelijke waarde, kun je ook bezwaar maken.
Belangrijke punten om te weten voordat je bezwaar maakt:
- De WOZ-waarde wordt vastgesteld op basis van de waardepeildatum van 1 januari.
- De gemeente vergelijkt de WOZ-waarde van je huis met die van andere woningen in de buurt.
- Als je van mening bent dat de WOZ-waarde van je huis te hoog is, kun je bezwaar maken.
- Je dient het bezwaar in binnen 6 weken nadat je de WOZ-beschikking hebt ontvangen.
- Hoe maak je bezwaar? Je vult het formulier in en stuurt het op naar maakWOZbezwaar.nl.
Hoe lang duurt de WOZ bezwaarprocedure? Een WOZ bezwaar procedure duurt doorgaans ongeveer drie maanden. Allereerst dien je een bezwaarschrift in bij de gemeente. Vervolgens ontvang je een uitspraak van de gemeente over je bezwaar. Indien je het niet eens bent met deze uitspraak, kun je in beroep gaan bij de rechtbank. De rechtbank zal dan een definitieve uitspraak doen over je bezwaar.
Zijn hier kosten aan verbonden?
MaakWOZbezwaar.nl is gespecialiseerd in het maken van bezwaar tegen de WOZ-waarde. Ze bieden deze dienst onder andere aan particuliere woningbezitters en huurders. Door succesvol bezwaar te maken tegen je WOZ-waarde, kun je als huiseigenaar niet alleen besparen op de OZB-belasting, maar ook op de inkomsten- en waterschapsbelasting. MaakWOZbezwaar.nl neemt alle zorgen uit handen en helpt je graag bij dit proces, en het beste van alles is dat ze dit volledig kosteloos doen.